Menu Luk

Vegetar-moussagne: PCO-venlig

Jeg ved godt, at jeg ikke er den rigtige til at sige det her, men ... Føj, hvor blev den altså god den her! #objektiv
Print mig

4 personer

[moussagne: en slags klon mellem lasagne og moussaka]

Ingredienser
1 løg
2-3 fed hvidløg
2 squash
3-4 porrer
2 røde peberfrugter
250 g champignon
1 ds hakket tomat
200 g tomatpure (ca. 1,5 ds)
200 g cheddar
1 spsk oregano
1 spsk paprika

Moussagne-’plader’
1 aubergine
Olivenolie
Salt og peber

Bechamelsauce
20 g smør
3,5 dl kokosmælk
30 g cashewnødder
½ tsk revet muskatnød
Salt og peber

  • Start med at skære auberginen i tynde skiver. Læg skiverne på en bageplade, pensl dem med olie, drys med salt og peber og bag dem 10 min. i ovnen ved 180 grader (varmluft).
  • Hak løg og hvidløg. Riv squashen, skær porren i tynde skiver og finhak nødderne til mel på en minihakker. Skær peberfrugterne i små tern og champignonerne i skiver.
  • Svits løg, squash og porre sammen med oregano og paprika.
  • Gå samtidig i gang med bechamelsaucen: Smelt smørret og tilsæt kokosmælk og cashewnødder. Varm forsigtigt op under låg til det koger. Pisk imens. Smag til med muskatnød, salt og peber, mens sovsen koger forsigtigt videre på middelvarme og nu uden låg.
  • Smid hakkede tomater og pure med ned til løg, squash og porrer.
  • Vend peberfrugt og champignon i squash-porre-sovsen og lad det simre lidt mere uden låg, alt imens du smører et ildfast fad og river osten.
  • Smag til med salt og peber og fyld til sidst fadet op i lag på denne måde:
    Squash-porre-sovs – Auberginer – Bechamel – Ost – Squash-porre-sovs – Auberginer – Bechamel – Ost.
  • Bag moussagnen i ovnen i 30 min. ved 180 grader (varmluft).

 

Posted in Aftensmad, Glutenfri, Opskrift, PCO-venlig kost / Insulinsænkende kost, Sojafri, Stenalderkost / Paleo / LCHF, Vegetar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vis mig, at du ikke er en spam-robot ved at løse regnestykket her - tak :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.