Menu Luk

Vintermos med græskar, rodfrugter og hvidløg

Mørke og kulde kalder på mos. Og på rigelige mængder hvidløg (men hvornår kan man ikke bruge hvidløg, spørger jeg bare?)
Print mig

Vintermos til de mørke, kolde aftener

Mørke og kulde kalder på mos, gør det ikke? Hvis du er vild med kartoffelmos, men gerne vil have et bare lidt mere lowcarb alternativ, så er denne vintermos lige noget for dig. Især hvis du også kan li’ hvidløg!

Hvis du ikke kan li’ hvidløg – og/eller gerne vil være endnu mere lowcarb – så kan du med fordel drible over til stenaldermosen eller den hvide grøntsagsmos (sidstnævnte er mest lowcarb af de to).

Du er her endnu? Godt, så lad os komme i gang med det dér græskar og alle rodfrugterne.
Og hvidløget – glem ikke hvidløget!

Ingredienser

1 butternut squash el. hokkaido græskar
1 kg pastinakker eller persillerødder
½ kg gulerødder
2 fed hvidløg
1 spsk kokosolie
1 tsk groft salt
½ tsk cayennepeber
Saften af ½ lime

Sådan laver du vintermos

  • Fjern skræl og kerner fra butternutten/græskaret, skrub rodfrugterne godt og skær den allerøverste top af. Skær så det dem alle sammen i stykker på ca. 2 x 2 cm.
  • Kom græskar- og rodfrugttern i en stor gryde, fyld den med vand og kog hele molevitten i 20-25 min.
  • Hæld vandet fra og kom derefter de kogte grøntsager over i en stor skål. Tilføj også hvidløg – som du knuser – kokosolie, salt, cayennepeber og limesaft.
  • Grib din stavblender og blend det hele til mosen er blevet nogenlunde jævn (well, lad os kalde det ‘rustikt’, når du nu bruger en stavblender).
  • Smag gerne til, inden du serverer.

Bonus-tip: Du kan med fordel lave enten denne super-nemme rejegryde til – eller måske den lige så nemme kødsovs, carne con coffee, der dog indeholder flere grøntsager, end den indeholder kød.

Posted in Glutenfri, Laktosefri / Mad uden mælk, Nøddefri, Opskrift, PCO-venlig kost / Insulinsænkende kost, Plantebaseret kost, Sojafri, Stenalderkost / Paleo / LCHF, Tilbehør, Vegansk, Vegetar