Menu Luk

Vintersalat – Grov salat med bagte grøntsager

Du kan sagtens spise salat om vinteren - og du kan jo starte med denne farverige sag.
Print mig

Selvom det er koldt og mørkt udenfor, kan man godt kaste sig over salat, synes jeg. Indrømmet, så er jeg måske ikke så pokkers objektiv, eftersom jeg er den helt store salatspiser året rundt, men altså … her får du en salat, der er lavet med vinterlige grøntsager og krydderier.

Ingredienser
200 g champignon
3 porrer
2 tsk tørret timian
¼ tsk fint salt
⅛ tsk cayennepeber
1 lille rødkål, evt. rødt spidskål
2 gulerødder
3-4 spsk rød balsamico

  • Start med at skære champignonerne i kvarte og porrerne i tynde skiver.
  • Vend derefter champignon og porrer i timian, salt og cayennepeber (jeg gør det i en stor skål), så krydderierne bliver jævnt fordelt på grøntsagerne.
  • Fordel blandingen på en bageplade beklædt med papir og giv det hele 10 min. ved 200 grader (varmluft).
  • Mens det bager, snitter du kålen fint og river gulerødderne groft.
  • Saml kål og gulerødder i en stor skål – det ku’ jo være den, du har blandet champignon, porrer og krydderier i – og vend kål-gulerods-blandingen i balsamico.
  • Lad champignon og porrer køle af, inden du vipper dem i skålen og blander dem godt sammen med kål og gulerod.
Posted in Glutenfri, Laktosefri / Mad uden mælk, Nemt og hurtigt, Nøddefri, Opskrift, PCO-venlig kost / Insulinsænkende kost, Salat, Sojafri, Stenalderkost / Paleo / LCHF, Tilbehør, Vegansk, Vegetar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vis mig, at du ikke er en spam-robot ved at løse regnestykket her - tak :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.