Menu Luk

Om Line og bloggen

Line Hviid: Blogger og sundhedsnørd. Foto: Nils Meilvang
Line Hviid: Blogger og sundhedsnørd. Foto: Nils Meilvang

Hej, jeg hedder Line – og bloggen her er til dig, der søger inspiration til en sundere hverdag. Uanset om det er den øverste etage eller resten af din krop, der har brug for en indsprøjtning.

Om mig

Jeg er født i 1979 og har blogget siden 2011. Det startede med en madblog, der senere fik følgeskab af ‘rigtige’ blogindlæg, og i dag er bloggens fokus en skøn blanding af mental og fysisk sundhed.

Fordelen ved mig er, at jeg er god til at gøre komplekse problemstillinger både forståelige og angribelige, hvilket meget gerne skulle være en hjælp, når du vil lave små sundheds-forbedringer i din hverdag.

Jeg har arbejdet professionelt med digital kommunikation i 10 år – bl.a. videnskabsformidling – inden jeg i 2014 slog over til digital ledelse og projektledelse. Uddannelsesmæssigt har jeg en kandidatgrad i retorik i bagagen, samt en projektleder- og en coachinguddannelse.

Særligt om opskrifterne

Udgangspunktet er nem og velsmagende hverdagsmad – baseret på gode råvarer, fri for gluten og med et minimum af sukker. Opskrifterne er baseret på ingredienser, der kan købes i de fleste større supermarkeder, og jeg beskriver udførligt, hvordan du skal gøre. Ofte giver jeg også tips, fx til hvordan du nemt forvandler en opskrift til aftensmad til fire.

Når jeg skriver om mine opskrifter, at de er sukkerfri, er det altid underforstået, at der kan være naturligt sukker i, fx i form af abrikoser, bananer eller æbler. Men jeg bruger ikke raffineret sukker i mine sukkerfri opskrifter – eller kunstige sødestoffer, for den sags skyld.

De nøddefri opskrifter kan indeholde kokosnød eller pinjekerner. ‘Nøddefri’ betyder rettere sagt fri for den slags nødder, der som oftest skaber problemer hos nøddeallergikere, fx hasselnødder, jordnødder og mandler.

Presse

Følg med


Til dem, der kender mig privat

Det særlige link, der fortæller helt præcist HVOR besværligt det er, at have mig forbi til middag: Hvad Line ikke kan tåle.

12 Comments

 1. Mette

  Jeg vil bare sige dig mange tak for en rigtig god hjemmeside, som har “reddet mig” mange gange, efter jeg er kommet på en diæt der kræver en hel del kreativitet for det ikke bliver for ensformigt.
  Så ja, fortsæt endelig det gode arbejde 🙂

  • Line

   Kære Mette, hvor er det dejligt at høre! Altså … ikke at du er kommet på diæt, men at mine opskrifter hjælper dig.

   Og du kan tro, jeg nok skal fortsætte arbejdet – kan nemlig slet ikke lade være! Har fx pt. en masse opskrifter stående i kø til at komme på bloggen, så hold endelig øje 🙂

 2. Julie Helweg

  Jeg følger med og bliver inspireret, Line.
  Lækre, nemme og sunde opskrifter kan man ikke få nok af. Håber at du har det dejligt. Vi ses måske en dag – du kan altid kigge forbi 🙂
  Knus Julie

  • Line

   Hej Julie!

   Hyggeligt at høre fra dig – og dejligt at vide, at du nyder at følge med på bloggen!

   Jotak, alt er vel. Håber, du kan sige det samme om livet i gode gamle Farum 🙂

   KH L

 3. Maria

  Hej Line,
  har lige købt din ebog søde sundheder. Det ser rigtig lækkkert ud! Jeg vil dog høre om du har et forslag til erstatning for kaffe i nogen af opskrifterne?

  mvh
  Maria

  • Line

   Hej Maria!

   Tak for køb! 🙂

   De steder, hvor der er tale om varm kaffe (til at lægge i blød i), kan du blot bruge kogende vand. Og dér, hvor jeg bruger instant, kan du blot udelade kaffen – det skal nok blive godt alligevel 😉

   Mange hilsner,
   Line

 4. Charlotte

  Hej Line

  Jeg sad og søgte på glutenfri sund kost/kager og faldt tilfældigvis over din?
  Det er første gang, at jeg finder en så god hjemmeside med så inspirerende opskrifter og som til og med er så lette at lave og hvor målene passer osv. Tak fordi du deler ud af disse og dine kompentente erfaringer?????

  Bedste hilsner Charlotte

 5. Christina

  Hej Line
  Er lige stødt på din side i dag og har bagt et rigtig lækkert boghvedebrød(det nemme).
  Tak for en super opskrift!, glæder mig til at bage mere fra din side.
  Lige et spørgsmål også. Tror du man kan bruge husk i et eller andet forhold i stedet for kokosfibermel i dine opskrifter?

  Kh Christina

  • Line

   Hej Christina!

   Velbekomme – dejligt at bloggen kan bruges 🙂

   Hmmm… jeg TROR godt man kan bytte kokosfibermel ud med HUSK, men i hvilket forhold ved jeg sgude helt. Umiddelbart tænker jeg, at kokosfibermel suger væsentligt mere væske til sig, end HUSK gør, så umiddelbart ville jeg sige, at man skulle putte mere i. På den anden side tænker jeg, at store mængder HUSK godt kunne blive lidt, øh … skal vi kalde det ‘mærkeligt’? Så måske skulle man snarere skrue LIDT op for HUSK og så bruge nøddemel, fx mandelmel for resten. Hvis du altså tåler nødder.

   Men som du måske fornemmer, så tror jeg, det kræver noget eksperimenteren frem og tilbage 😉

   KH L

 6. Nadja

  Hej Line!

  Jeg er – igeeeeeeeeen – begyndt at spise sundt, men denne gang lader det til at det virker! Jeg har smidt 5 kg på 2,5 uger og jeg er rigtig glad! Jeg har fået fat i nogle af de pco-venlige opskrifter, og jeg bliver bare mega glad når jeg læser alle dine opskrifter – især dem med kager! 😍😍😍 Jeg er fan og bare rigtig glad! Jeg sover bedre og har mere energi! Det er fantastisk og jeg ville bare sige dog tak for at hjælpe med at inspirere mig! Nu mangler jeg lidt flere kg og så kan jeg komme i gang med projekt baby nr 2 ♥️♥️

  • Line

   Hej Nadja!

   Først og fremmest tak for de pæne ord – det luner mere, end du aner <3

   Dernæst: Hvor er det fantastisk at høre, at du sådan er på rette vej. Fedt - og sejt gået. Held og lykke med resten af rejsen!

   Mange hilsner,
   Line

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vis mig, at du ikke er en spam-robot ved at løse regnestykket her - tak :) *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.