Annonce
Menu Luk

Om Line og bloggen

Line Hviid: Blogger og sundhedsnørd. Foto: Nils Meilvang
Line Hviid: Blogger og sundhedsnørd. Foto: Nils Meilvang

Hej, jeg hedder Line – og bloggen her er til dig, der søger inspiration til en sundere hverdag. Uanset om det er den øverste etage eller resten af din krop, der har brug for en indsprøjtning.

Om mig

Jeg er født i 1979 og har blogget siden 2011. Det startede med en madblog, der senere fik følgeskab af ‘rigtige’ blogindlæg, og i dag er bloggens fokus en skøn blanding af mental og fysisk sundhed.

Fordelen ved mig er, at jeg er god til at gøre komplekse problemstillinger både forståelige og angribelige, hvilket meget gerne skulle være en hjælp, når du vil lave små sundheds-forbedringer i din hverdag.

Jeg har arbejdet professionelt med digital kommunikation i 10 år – bl.a. videnskabsformidling – inden jeg i 2014 slog over til digital ledelse og projektledelse. Uddannelsesmæssigt har jeg en kandidatgrad i retorik i bagagen, samt en projektleder- og en coachinguddannelse.

Særligt om opskrifterne

Udgangspunktet er nem og velsmagende hverdagsmad – baseret på gode råvarer, fri for gluten og med et minimum af sukker. Opskrifterne er baseret på ingredienser, der kan købes i de fleste større supermarkeder, og jeg beskriver udførligt, hvordan du skal gøre. Ofte giver jeg også tips, fx til hvordan du nemt forvandler en opskrift til aftensmad til fire.

Når jeg skriver om mine opskrifter, at de er sukkerfri, er det altid underforstået, at der kan være naturligt sukker i, fx i form af abrikoser, bananer eller æbler. Men jeg bruger ikke raffineret sukker i mine sukkerfri opskrifter – eller kunstige sødestoffer, for den sags skyld.

De nøddefri opskrifter kan indeholde kokosnød eller pinjekerner. ‘Nøddefri’ betyder rettere sagt fri for den slags nødder, der som oftest skaber problemer hos nøddeallergikere, fx hasselnødder, jordnødder og mandler.

Presse

Følg med


Til dem, der kender mig privat

Det særlige link, der fortæller helt præcist HVOR besværligt det er, at have mig forbi til middag: Hvad Line ikke kan tåle.

16 Comments

  1. Mette

    Jeg vil bare sige dig mange tak for en rigtig god hjemmeside, som har “reddet mig” mange gange, efter jeg er kommet på en diæt der kræver en hel del kreativitet for det ikke bliver for ensformigt.
    Så ja, fortsæt endelig det gode arbejde 🙂

    • Line

      Kære Mette, hvor er det dejligt at høre! Altså … ikke at du er kommet på diæt, men at mine opskrifter hjælper dig.

      Og du kan tro, jeg nok skal fortsætte arbejdet – kan nemlig slet ikke lade være! Har fx pt. en masse opskrifter stående i kø til at komme på bloggen, så hold endelig øje 🙂

  2. Julie Helweg

    Jeg følger med og bliver inspireret, Line.
    Lækre, nemme og sunde opskrifter kan man ikke få nok af. Håber at du har det dejligt. Vi ses måske en dag – du kan altid kigge forbi 🙂
    Knus Julie

    • Line

      Hej Julie!

      Hyggeligt at høre fra dig – og dejligt at vide, at du nyder at følge med på bloggen!

      Jotak, alt er vel. Håber, du kan sige det samme om livet i gode gamle Farum 🙂

      KH L

  3. Maria

    Hej Line,
    har lige købt din ebog søde sundheder. Det ser rigtig lækkkert ud! Jeg vil dog høre om du har et forslag til erstatning for kaffe i nogen af opskrifterne?

    mvh
    Maria

    • Line

      Hej Maria!

      Tak for køb! 🙂

      De steder, hvor der er tale om varm kaffe (til at lægge i blød i), kan du blot bruge kogende vand. Og dér, hvor jeg bruger instant, kan du blot udelade kaffen – det skal nok blive godt alligevel 😉

      Mange hilsner,
      Line

  4. Charlotte

    Hej Line

    Jeg sad og søgte på glutenfri sund kost/kager og faldt tilfældigvis over din?
    Det er første gang, at jeg finder en så god hjemmeside med så inspirerende opskrifter og som til og med er så lette at lave og hvor målene passer osv. Tak fordi du deler ud af disse og dine kompentente erfaringer?????

    Bedste hilsner Charlotte

  5. Christina

    Hej Line
    Er lige stødt på din side i dag og har bagt et rigtig lækkert boghvedebrød(det nemme).
    Tak for en super opskrift!, glæder mig til at bage mere fra din side.
    Lige et spørgsmål også. Tror du man kan bruge husk i et eller andet forhold i stedet for kokosfibermel i dine opskrifter?

    Kh Christina

    • Line

      Hej Christina!

      Velbekomme – dejligt at bloggen kan bruges 🙂

      Hmmm… jeg TROR godt man kan bytte kokosfibermel ud med HUSK, men i hvilket forhold ved jeg sgude helt. Umiddelbart tænker jeg, at kokosfibermel suger væsentligt mere væske til sig, end HUSK gør, så umiddelbart ville jeg sige, at man skulle putte mere i. På den anden side tænker jeg, at store mængder HUSK godt kunne blive lidt, øh … skal vi kalde det ‘mærkeligt’? Så måske skulle man snarere skrue LIDT op for HUSK og så bruge nøddemel, fx mandelmel for resten. Hvis du altså tåler nødder.

      Men som du måske fornemmer, så tror jeg, det kræver noget eksperimenteren frem og tilbage 😉

      KH L

  6. Nadja

    Hej Line!

    Jeg er – igeeeeeeeeen – begyndt at spise sundt, men denne gang lader det til at det virker! Jeg har smidt 5 kg på 2,5 uger og jeg er rigtig glad! Jeg har fået fat i nogle af de pco-venlige opskrifter, og jeg bliver bare mega glad når jeg læser alle dine opskrifter – især dem med kager! ??? Jeg er fan og bare rigtig glad! Jeg sover bedre og har mere energi! Det er fantastisk og jeg ville bare sige dog tak for at hjælpe med at inspirere mig! Nu mangler jeg lidt flere kg og så kan jeg komme i gang med projekt baby nr 2 ♥️♥️

    • Line

      Hej Nadja!

      Først og fremmest tak for de pæne ord – det luner mere, end du aner <3

      Dernæst: Hvor er det fantastisk at høre, at du sådan er på rette vej. Fedt - og sejt gået. Held og lykke med resten af rejsen!

      Mange hilsner,
      Line

  7. Sanne

    Hej Line. Jeg skal ha’ besøg onsdag aften nu her, og en af de to gæster kan ikke tåle gluten, mælkeprodukter og ris. (men godt smør)
    Jeg har valgt din champignonsuppe til forret og din pizza til hovedret (og jeg laver riiigeligt) men så ved jeg ikke rigtig til kaffen. Hvilken er den bedste dessert/kage som virkelig kan slå benene væk under hende?
    Hun plejer at slæbe alt muligt med selv, når hun er på besøg hos folk. Jeg har sagt til hende at det behøver hun ikke. Jeg vil lave mad som hun bare skal kunne nyde hele aftenen.
    Mange hilsner Sanne.

    • Line

      Hej Sanne!

      Du skal HELT sikkert lave Snydepelsens svampede chokoladekage med denne chokoladecreme på toppen (du kan godt bruge bløde dadler til begge dele, nu hvor du ikke har tid til at udbløde tørrede dadler).

      Praktisk tip: Lav chokoladecremen først og sæt den på køl til den skal bruges. Så kan du gå direkte videre til kagedejen uden at skulle vaske foodprocessoren af #optimering

      Go’ fornøjelse – og velbekomme 😀

      Mange hilsner,
      Line

  8. Britta H Jørgensen

    Hej Line..
    Har det som ‘Sanne – fra februar 2019′, kan ik ha det, når gæster/familie selv har mad med, bare fordi de er blevet allergikere..
    Da jeg elsker at bage, så ligger det lige til, at bage noget de kan spise..

    Hurra – for at ha’ opdaget din blog/side..

    Opskrifterne ser spændende ud.. Men – når du skriver kokosmælk, så mener du den fra dåse og ik ‘Naturli Kokosdrik’, ik..??

    På forhånd tak for hjælpen..
    Britta

    • Line

      Hej Britta!

      Tak for hurra ☺️
      Tip til et godt sted at starte på bloggen: Populære opskrifter

      Jo, jeg mener kokosmælk fra dåse, når jeg skriver kokosmælk. Jeg måtte google det andet – har aldrig hørt om det – og ku’ så se, at der er sukker og andre overflødige ting i, så det bliver et pænt nej tak her fra (også selvom der er lidt overflødige ting i dåse-kokosmælk – det er bare færre ting ?).

      Held og lykke med bageriet!

      PS Jeg blev helt rød om ørerne af din gæstekommentar: Jeg er ellers selv én, der nogen gange selv har mad med – bare til at supplere med. Jeg spørger altid på forhånd, hvad vi skal have. Hvis jeg får en mistanke om, at jeg måske ikke helt kan blive mæt af det, der bliver serveret, så sørger jeg selv for at have backup i tasken. Håber da ikke, at folk er blevet fornærmede over dét … ?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vis mig, at du ikke er en spam-robot ved at løse regnestykket her - tak :) *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.