Den evigt opdaterede liste, der viser, helt præcist hvor besværligt det er at have mig til middag. Dog venligt flankeret af lidt tips til, hvad man kan gøre i stedet for …
Nej-listen:
- Gluten/korn: Hvede, byg, rug og havre
Bonus-info: Der er gluten i øl, sojasauce og nogle typer blandingskrydderier, fx karry – til gengæld findes der glutenfri havre, og dét er OK - Mælkeprodukter
Nej, ikke engang ost, laktosefri mejeriprodukter eller mad stegt i smør - De fleste rå nødder (bagt/ristet grundigt er alle OK)
Mandler, cashews, peanuts, kokosnød og pinjekerner er dog altid ok, også i rå tilstand - Kiwi
Mine egne finter
Jeg plejer selv at løse mad-udfordringen ved at gå efter retter med kød/fisk, bælgfrugter, olier, æg og så en hel masse grøntsager (du vil blive imponeret over, hvor mange grøntsager jeg er i stand til at indtage).
Bær over med mig – uden særbehandling
Meget, meget vigtigt: Jeg spiser så vidt muligt, hvad der bliver serveret, og jeg forventer IKKE særbehandling i form af speciallavet mad.
Til gengæld håber jeg på forståelse for, at jeg kan finde på at spørge: “Hvad skal vi have?” og måske forsigtigt beder om, at fx fetaosten, cremefraiche-dressingen eller croutonerne bliver serveret ved siden af salaten. Og at jeg måske tryller lidt Line-mad frem af tasken i løbet af en selskabelig aften.