Menu Luk

Personlig produktivitet: Styrk dit fokus – øg din effektivitet og trivsel

Bæredygtig produktivitet handler om fokus og kvalitet - ikke om at lukke så mange opgaver som muligt. Foto: Ahmed Zayan - Unsplash

Personlig produktivitet kan lyde, som om du afslutter opgaver som en maskinpistol. Men det er ikke hvad, du får her.

På denne side finder du blog-indlæg, podcasts og bøger om bæredygtig personlig produktivitet. En tilgang, hvor produktivitet handler om, at du over tid konsekvent leverer værdi og kvalitet – samtidig med at du trives.

Kvalitet, ro og fokus i dit arbejdsliv

Det kommer til at gøre en stor og positiv forskel i dit arbejdsliv, når du først kaster dig først over personlig produktivitet. Du vil opleve, at kvaliteten af dét du leverer stiger, samtidig med at dit psykiske velbefindende bliver bedre. Du skaber nemlig fokus og ro for dig selv.

Jeg har selv oplevet effekten efter at have leget intensivt med personlig produktivitet i mere end 10 år. Her på siden får du min bedste tips til, hvordan du kommer i gang med din egen version af personlig produktivitet.


Start din egen udgave af personlig produktivitet her:

Ved du heller ikke, hvor du skal ende og begynde, når du forsøger at få overblik over dine arbejdsopgaver - så er den her guide til dig. Foto: Peter Herrmann - Unsplash

Overblik for begyndere: Din kvik-guide til at få styr på arbejdsdagen

Du behøver ikke være gal strukturfascist ligesom undertegnede for at få styr på din arbejdsdag. Du skal faktisk bare følge tre skridt, og så har du en flyvende start på et solidt overblik over dine arbejdsopgaver – også fremover.

Timeblocking er det omhyggelige sanity check, du børe lave af din todo-liste hver dag

Timeblocking: Et kærkomment sanity check af din todo-liste

Du kæmper sikkert en brav kamp for at finde tiden til at gøre dét, du selv mener er vigtigt. Hvis din mission skal lykkes, må du i gang med at indgå en hel masse aftaler med dig selv. Og du skal sætte aftalerne i kalenderen! Den slags kalder man timeblocking.

Inbox Zero: Oh, at have tæmmet indbakken!

Inbox Zero: Hvilken fryd at have tæmmet indbakken

Hvis et moderne menneske ønsker et mindre granatchok, så er det sikkert gjort ved at åbne mailens indbakke. Men det er faktisk muligt at tæmme bæstet. Ved hjælp af Inbox Zero-metoden har jeg fundet ud af hvordan!


Podcasts om personlig produktivitet

Personlig produktivitet – burde vi tale om dét i teamet?

Personlig produktivitet i De Agile Rødder - med tech-formidler og podcaster, Anders Høeg Nissen

I agile teams taler vi om, hvordan teamet arbejder. Men vi taler aldrig om, hvordan vi hver især arbejder. Dét råder vi bod på i denne episode af podcasten De Agile Rødder.

Vi taler med tech-formidler og podcaster, Anders Høeg Nissen om alt lige fra timeblocking over prioritering og hele vejen til meditation.

Mine favorit-podcasts om personlig produktivitet

Personlig produktivitet er stort i USA, men næsten ingen taler om det herhjemme. I stedet har vi væg-til-væg-møder, fyldte indbakker, og distraherende chat-kanaler. Ingen lader til at tage stilling til, hvornår vi egentlig har tid og ro til at rykke på de opgaver, som vi er blevet stillet.

Hvis du er frisk på en omgang amerikansk engelsk er her mine personlige favorit-podcasts om personlig produktivitet:

Og så er disse psykologi-podcasts også inspirerende:


Bøger om personlig produktivitet

Der findes tonsvis af bøger om personlig produktivitet derude. Her er mine favoritter, fordi de netop fokuserer på bæredygtig produktivitet.


Vil du have hjælp til at skabe ro og fokus i dit arbejdsliv?
Online kursus aug/sep 2023

Vær med når jeg kører første runde af mit online kursus i personlig produktivitet i september 2023.

På kurset hjælper jeg dig i gang med at lave et setup for personlig produktivitet, der passer til lige netop dig og din hverdag.

Kurset består af tre online sessioner på hver 1,5 time og med en uge i mellem. I tiden i mellem sessionerne skal du eksperimentere på egen hånd. På den måde får vi dine nye vaner ind i hverdagen med det samme.

Det er som sagt første gang, jeg udbyder kurset, derfor giver jeg 50 % rabat. Til gengæld vil jeg bede dig evaluere kurset til grundigere end ellers.

Din rabat-pris lyder på 2.995,- excl. moms.

Det er selvfølgelig uforpligtende


Du kan altid finde denne side på
personligproduktivitet.dk