Menu Luk

Livsstilsændring: Livsmedicin – hjælp til bedre helbred

Livsmedicin - din guide til velvære og bedre helbred gennem stresshåndtering, søvn, kost, fordøjelsespleje og motion

Find din egen vej i sundhedsjunglen og gør livsstil til din medicin. Kost og livsstil er afgørende for kroniske sygdomme og symptomer, men en livsstilsændring er ikke nødvendigvis den nemmeste nød at knække. Bogen Livsmedicin hjælper dig med lige netop din livsstilsændring ved at gøre dig til din egen helse-detektiv.


Få hjælp til din livsstilsændring:

Få hjælp til livsstilsændring - Køb bogen 'Livsmedicin' hos saxo.com

Bogen er en e-bog (.epub) – Pris: ca. 80


Livsstilsændring: Hvorfor ikke behandle livsstilssygdomme med … livsstil?

Vidste du, at kost og livsstil er fundamentalt i forebyggelsen og behandlingen af kroniske sygdomme og symptomer? Jeg ville ønske, at nogen havde fortalt mig, at der var hjælp at hente i livsstilsændringer, da jeg i slut-90’erne begyndte at være kastebold mellem utroligt mange forskelligartede læger.

Heldigvis opdagede jeg selv, at kost, livsstil og helbred hænger uløseligt sammen. Hermed var en sand helse-detektiv født. Jeg har nu i flere år sultent proppet mit hoved med forskningsbaseret viden og klinisk praksiserfaring, og i takt med at jeg er blevet klogere, har jeg stædigt eksperimenteret på mig selv på stort set alle kost- og livsstils-parametre.

Resultatet er, at fx fordøjelsesproblemer, hormonkludder og eksem er i stærkt aftagende – samtidig med at velværen vokser og vokser. Jeg er med andre ord på rette vej, men jævnligt spekulerer jeg over, hvor alle mine medmennesker mon er på vej hen?

Sygdomme som diabetes, hjertekarsygdomme, allergier og autoimmune sygdomme er i fremmarch i den vestlige verden. Medicin kan både lindre og hjælpe os, men det kan sjældent fikse de underliggende problemer, som de kroniske symptomer og sygdomme er tegn på.

Det er her, kost og livsstil kommer ind i billedet. Men det er også her, det bliver kompliceret og besværligt. Bogen ‘Livsmedicin’ giver dig hjælp til livsstilsændringer, så du også kan blive en helse-detektiv, der afdækker, hvad lige præcis din krop har brug for.

I bogen får du:

  • Den nyeste viden inden for stresshåndtering, søvn, kost, fordøjelsespleje og motion.
  • Mere end 100 forskellige ekspert-råd til livsstilsændringer.
  • Tænke- og refleksionsøvelser, der undervejs støtter dig i at afprøve og indarbejde livsstilsændringer i din dagligdag.

Vejen for dit detektiv-arbejde er hermed banet. Du skal blot tilsætte en smuk blanding af nysgerrighed og tålmodighed.


Fremhævet som ‘En go’ bog’ i Hendes Verden, nr. 1, 2019


“Hold nu op en fantastisk bog, du der har lavet! Særligt er jeg vild med, at du netop ikke bare giver en færdig opskrift på et bedre liv! Jeg synes, at dine oplæg til at reflektere over hvad der virker, gør at man kommer et skridt dybere, end hvis bare man skulle følge endnu en helsegurus regler.”
– Gitte


Få hjælp til livsstilsændring - Køb bogen 'Livsmedicin' hos saxo.com

Bogen er en e-bog (.epub) – Pris: ca. 80


Den vigtige baggrunds-information

Jeg har ikke en sundhedsfaglig baggrund, men er professionel kommunikatør og formidler. Jeg er cand.mag. i retorik og har tidligere arbejdet med forskningsfaglig formidling hos både DR og Videncenter for Arbejdsmiljø. Min opgave i bogen er dermed at forklare baggrunden for, at livsstilsændringer bør være grundlaget i behandlingen af kroniske sygdomme og tilstande. Desuden videregiver jeg rigtige eksperters forslag til, hvordan du konkret kan ændre kost og livsstil for at styrke dit helbred. Og så er jeg en patient med holdninger.

‘Livsmedicin’ er hjerteblod: Jeg har en drøm om, at tilgangen til kroniske sygdomme og symptomer bliver vendt på hovedet i vores sundhedssystem. Fra at være ‘Her har du noget medicin – husk at leve sundt’. Til at lyde sådan her: ‘Lad os tilpasse din kost og din livsstil til lige netop dig og dine udfordringer – og måske skal vi understøtte indsatsen med medicin’.

Jeg håber med andre ord, at bogen vil gøre en positiv forskel – for dig og for andre derude.