Menu Luk

Fornemmelsen af ‘HASTER’

Fornemmelsen af HASTER!
Print mig

Kender du den der fornemmelse af ‘HASTER’? Det gør du nok. Spørgsmålet er bare, hvor ofte du oplever at noget haster? Nogle oplever det nemlig oftere end andre. Åbenbart.

Sense of urgency

Jeg har ladet mig fortælle (af en, som formodes at have forstand på den slags, mind you), at jeg er sådan en, som har en ‘sense of urgency’. Dét betyder, at jeg har en indbygget – og temmelig umiddelbar, skulle jeg hilse at sige – reaktion på nye begivenheder.

En tjep reaktion, der siger: “Nåhmen, det skal jeg nok gøre noget ved. Nu. Som i: ‘Lige nu!’ Eller … Burde jeg måske allerede have gjort det!?”

Det skulle ikke undre mig, hvis reaktionen kan måles fysisk – den kan i hvert fald mærkes.

En klassisk udløser er selvfølgelig opgaven, der lander på mit bord – oveni alle de andre opgaver, forstås (jeg har heldigvis lært at stille det yderst brugbare spørgsmål: “Øhm, skal det være lige nu?” – svaret er faktisk utroligt sjældent ‘ja’, og så er ‘HASTER’ heldigvis afmonteret igen).

Verden er rolig – så kan jeg nok også være det

Pointen her – og dét, der overraskede mig, da jeg fik at vide, at haster-fornemmelsen er bundet op på min persontype – er det faktum, at det åbenbart ikke er alle, der har det sådan.

Det gik jeg nok lidt og troede.

Men hvis ikke alle har den her indbyggede ‘HASTER’-reaktion, så forklarer det jo rent faktisk, hvorfor nogle mennesker altid er så pokkers rolige, uanset hvad der sker omkring dem. Og det forklarer i øvrigt også, hvorfor jeg flere gange om dagen sidder ved siden af de her mennesker, helt ude på kanten af stolen og er klar til at HANDLE!

Det har nu været en lettelse at få at vide, at det ‘bare’ er en reaktion – af den simple årsag, at der jo så i virkeligheden er langt færre ting, der haster, end jeg går og tror.

Jeg vil næsten gå så langt som til at sige, at jeg ser verden i et klarere lys: Når jeg tror, noget haster, kigger jeg mig forsigtigt omkring – og opdager som oftest at alle de andre tager det hele utroligt afslappet. Nåh, men …

Så er det jo bare mig.

Flere hacks til mere ro på

Posted in Fred og ro, Stress