Menu Luk

Introverte noter på en god arbejdsdag: Ro på!

Ro på - med kaffe og det hele!

Som skrigende introvert er det noget nær livsnødvendigt at få ro på i hverdagen. Det er bare ikke altid lige let. Jeg har dog haft nogenlunde held med disse hacks, som du hermed kan kopiere.

Notes to self

Her er en indrømmelse: Hver morgen, inden jeg går i gang med at arbejde, åbner jeg en lille tekstfil, der indeholder en samling ‘notes to self’. Jeg har kaldt den ‘Noter på en rar og introvert hverdag’. Noterne er nemlig alle sammen ting, jeg forsøger at huske at gøre – eller ikke at gøre! – i hverdagen, så min hjerne ikke brænder helt sammen. Noget af det, der blandt andet står i min note-fil, handler om at få ro på.

Åh, at arbejde hjemmefra …!

Jeg forsøger så vidt muligt at få nogle hjemmearbejdstimer i løbet af ugen – gerne i form af en hel dag derhjemme.

Selvom jeg har fået lov til at flytte mig fra arbejdspladsens storrumskontor til delt tomandskontor, har jeg stadig et enormt behov for at kunne ‘gå i hule’ jævnligt. Jeg kan bedre koncentrere mig og bliver generelt mindre stresset.

Ro på med dutter i ørerne

Når jeg sidder på pinden på arbejde, har jeg – kontorvægge til trods – stadig brug for at illudere hule. Derfor er jeg er mere eller mindre konsekvent hende med ‘dutter i ørerne’.

Flere af mine kolleger har troet, at jeg sidder og rocker til en eller anden omgang musik, men i virkeligheden er det afslappende lyde a la naturlyde eller Niels Ejes Musicure, jeg har kørende.

Meget rock’n’roll …

Gå!

Overskriften er ikke en opfordring til, at du skal forlade bloggen – blot en konstatering af at det giver ro at gå. Jeg er ikke god til at få gået en tur i løbet af arbejdsdagen (men de få gange, jeg rent faktisk har gjort det, har været en sand fest – så jeg burde nok gør det noget oftere). Til gengæld går jeg konsekvent til og fra arbejde i hvert fald én dag om ugen.

Så er der ro på.

Andre ting fra mine introverte noter

Line Hviid
– Konsulent, coach, facilitator, blogger, podcaster og foredragsholder


Posted in Fred og ro, Hjemmearbejde, Introvert, Mennesker, Remote work, Revolution, Stress, Trivsel

Læs videre: